A kötelező biztosításon túl #1 - az asszisztencia

KIEGÉSZÍTŐK | 2020. március 28.
A kötelező biztosításon túl: Szeretnél még nagyobb biztonságban autózni? Az asszisztencia szolgáltatást Neked találták ki!

A kötelező biztosítás mindenki számára ismert. A casco biztosítás szintén népszerű, ha nem is köt mindenki, de sokan ismerik. Azonban úgy vettük észre, hogy a legtöbben nem is igazán tudnak róla, hogy még számos lehetőség van, mellyel biztonságosabbá, ezáltal nyugodtabbá tehetjük az autózást, az autóval töltött mindennapjainkat.

Cikksorozatunkban bemutatjuk azokat a talán kevésbé ismert gépjármű biztosítás fajtákat, melyeket a kötelező biztosítás megkötése után még érdemes lehet fontolóra venni. A mostani írás főszereplője:

Az asszisztencia


Mi az asszisztencia biztosítás lényege?

A szolgáltatás lényege röviden, hogy ha elindulsz valahová, az asszisztencia segít, hogy akár az autód műszaki hibájától függetlenül is megérkezz.

Néhány konkrét példa, eset, amikor nagy segítség tud lenni az asszisztencia biztosítás megléte!

- Defekt, kifogyó üzemanyag: az asszisztencia segítséget küld a helyszínre, aki segít a hibaelhárításban, azaz jelen esetben a kerékcserében vagy éppenséggel az üzemanyag pótlásában.

- Az autó motorjának meghibásodása, ami miatt nem tudsz tovább haladni. Ez jellemzően egy nem a helyszínen orvosolható hiba, ilyen esetben az asszisztencia biztosítás az autód mentésében, szervizbe szállításában tud segítséget nyújtani.

- Ha mondjuk az autót 1-2 napra a szervizben kell hagyni, az asszisztencia biztosítás szállást is térít, sőt, akár a visszautazást is a javított járműért.

- Előfordulhat az autót haza kell szállítani, az utazás folytatásához a biztosítás térítést ad, például busz-, vonat- vagy repülőjegyre.

- Természetesen nem csak utazáskor lehet szükséges az asszisztencia biztosítás szolgáltatására, pláne, ha a mindennapjaidban nélkülözhetetlen az autó. Ilyen esetben cseregépjárművet kapsz, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozza életedben az autód meghibásodása.

Fontos, hogy az asszisztencia biztosítás nem az autód javítását téríti, hanem segítséget nyújt, hogy folytathasd utadat. Tehát segít a szervizbe szállítatni az autódat, akár szállást a javítás idejére, de az ott szükséges javítások díjára nem nyújt fedezetet.


Az asszisztencia díja területi hatálytól függ, Magyarországon 8 000 forint, ez egy hétre levetítve nagyjából 154 forint, ennyit talán megérhet, hogy magabiztosabban indulhass utadra. :)

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad írásunkat és tisztább képet kaptál arról, mit is tartalmaz ez a szolgáltatás. Ha úgy érzed, segítség lehet ez a tudás ismerőseidnek, küldd el nekik, oszd meg velük a bejegyzésünket!

Legújabb cikkek

KGFB | 2020. október 26.
Miért kell ennyi adat a legolcsóbb kötelező biztosítás kalkulálásához?
Ha találkoztál már kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kalkulátorunkkal vagy tulajdonképpen bármilyen kötelező biztosítás kalkulátorral, láthattad, hogy elég sok különféle adatot meg kell adni. Vannak adatok, melyek rád (vagyis a szerződőre) vonatkoznak, vannak a gépjárműre vonatkozó adatok, sőt, ...
KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Online zaklatás, cyberbullying - mire figyeljünk szülőként?
Ha valakit csúfolnak az iskolában, arról a helyzetről egyértelműen tudjuk, hogy rossz, káros hatással van a gyermekre. Ha belekötnek, szidalmazzák a buszon, szintén. Ha valakit az osztálytársai kiközösítenek, gúnyolnak, tudjuk, hogy mennyire rosszat tesz a gyerek fejlődésének, önbecsülésének.Azonban ...
CASCO| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Félsz, hogy ellopják, feltörik az autódat?
Az autólopások, feltörések száma szerencsére évről évre csökken, de ha csak 1 eset történik egész évben, viszont az pont velünk, akkor ez a statisztika a legkevésbé sem fog vigasztalni.Arra, hogy minimalizáld az autód ellopásának, feltörésének kockázatát, számos módszer van.Íme néhány tipp, hog ...
KGFB| CASCO| OTTHON| UTAS| HÍREK| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Biztosító vagy alkusz? Mi a különbség a kettő között?
Mi is az Insura tevékenysége? Biztosító, alkusz?Röviden a válasz: az Insura egy biztosítási alkusz, azaz NEM biztosító. De mi a különbség?Gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy ügyfeleink nem tudják pontosan kivel, milyen szerződésben állnak, mi az alkusz és mi a biztosító szerepe, feladata, ...
KGFB| CASCO| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Baleset történt? Ezekre figyelj!
Senki nem szeretné, hogy autós (vagy bármilyen) baleset történjen vele, de sajnos bárkivel, bármikor előfordulhat. Lehetünk elővigyázatos, rutinos sofőrök, megesik, hogy valaki más nem figyel és balesetet okoz, melynek károsultjai mi vagyunk. És bizony az sem kizárt, hogy mi okozunk balesetet.Ennek ...