Félsz, hogy ellopják, feltörik az autódat?

CASCO| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Az autólopások, feltörések száma szerencsére évről évre csökken, de ha csak 1 eset történik egész évben, viszont az pont velünk, akkor ez a statisztika a legkevésbé sem fog vigasztalni.

Arra, hogy minimalizáld az autód ellopásának, feltörésének kockázatát, számos
 módszer van.

Íme néhány tipp, hogy nyugodtabban alhass:

Használd a garázst!
Sokaknak nincs garázsa, viszont nagyon gyakori, hogy van, de "valami másra" van használva, legyen az lomtár, kis házi műhely, raktár stb. A garázsban tartott autó a természet hatásaitól is jobban védve van, télen nem olyan hideg motorral indulsz, nyáron sem melegszik fel annyira az utastér, tehát a védelmen kívül számtalan előnye van. Ha van garázsod, használd az autód tárolására! :)

Mindig zárd be az autót!
Ez megint nagyon alapvető dolognak tűnhet, de sokan nem zárják az autót az udvaron, ha szem előtt van vagy egy általuk biztonságosnak gondolt területen. Ez önmagában nem is feltétlenül lenne baj, azonban így nem alakul ki a szokás, hogy mindig, minden körülmények között zárjuk be az autót.

Használj valami, a lopást megnehezítő berendezést!
A mechanikai megoldásoktól kezdve a komoly műholdas nyomkövetőkön át számos megoldás van, amivel megnehezítheted a tolvajok dolgát.
Vannak eszközök, amik csak az eltulajdonítást nehezítik meg (pl. váltózár), mások azonban a feltörés esetén is jeleznek (pl. riasztó).
Bizonyos esetekben a biztosító ad kedvezményt (szerződéses) műholdas nyomkövető megléte esetén, sőt, nagy értékű járművek esetén elő is írhatnak második vagyonvédelmi berendezést is.

Élj a kármegelőzés "legalapvetőbb" lehetőségével!
Ne férhessenek illetéktelenek a kulcshoz. Sőt, zárak cserélése is fontos lehet kulcsok ellopása, elvesztése vagy feltörési kísérlet esetén. Ennek elmulasztása egyébként még akár mentesítheti is a biztosítót a kártérítés alól, tehát mindenképpen érdemes figyelni rá.


Tájékozódj az autód típusának esetleges kiemelt veszélyeiről! 
Időnként a bandák ráállnak bizonyos típusokra a keresettség miatt vagy éppen azért, mert sikerült a gyári védelmet feltörni, kiiktatni. Olvass utána, van-e valamilyen extra óvintézkedés, ami kifejezetten a Te autód típusára vonatkozik.

Köss cascot!
A casco biztosítás nem csak az autódat érő károk esetén térít, hanem vannak olyan típusai is, melyek az autód eltulajdonítása esetén fizetik ki annak értékét. A casco egyébként is nagyon hasznos, hiszen a kötelező biztosítással ellentétben akkor is térít, ha esetleg Te okoztad a kárt vagy mondjuk valamilyen természeti hatás rongálta meg autódat.
Korábban már írtunk a két biztosítás közti főbb
 különbségekről.

De legalább egy lopás cascot! :)
Sokan úgy érzik, nem engedhetik meg maguknak egy teljeskörű
 casco biztosítás megkötését, esetleg nincs feltétlenül szükségük minden szolgáltatásra, ami abban található. Ha csak a lopástól tartasz, egy kifejezetten Lopás Casco biztosítás ideális lehet Neked, hiszen ára kedvezőbb lehet mint a több szolgáltatást, térítést tartalmazó társainak.

Ne legyen sokáig őrizetlenül az autód, veszélyes helyeken pedig különösen ne!
Sokszor parkolunk kényelmi szempontok alapján: ne kelljen annyit sétálni, esik az eső, itt vannak tágas helyek stb. Azonban ha a kényelmi szempontból tökéletes hely a biztonság szempontjából már nem ennyire csábító, érdemes lehet máshová parkol
ni.
Ha pedig huzamosabb ideig (pl. egy nyaralás) hagyod magára autódat, érdemes szintén nem a legeldugottabb utca legkevésbé kivilágított pontján tenni ezt.
Sőt, ha jár arra ismerősöd, kérd meg, hogy időnként vessen rá egy pillantást!

Ne hagyj semmit szem előtt az autóban!
Talán Neked nem képvisel akkora értéket az a takaró, "az csak egy olcsó kabát" vagy "csak egy üres zacskó", de valakinek ezek az éjszakai melegebb alvást, egy pénztárca megtalálásának lehetőségét, esetleg némi élelem lehetőségét jelentik. Konkrétan hallottam már egy zöld plüss béka miatt betört hátsó szélvédőről.
Tehát ne abból indulj ki, hogy Te miért nem törnél fel egy autót, hiszen ideális esetben még az ülésen heverő készpénzért sem!

Kalkulálj magadnak egy casco biztosítást!

vagy

egy Mini Casco Biztosítást

vagy

egy Lopás Casco biztosítást

Bízunk benne, hogy tanácsaink segítettek, hogy nyugodtabban alhass, legalábbis az autód miatt kevésbé kelljen aggódnod! Ha van olyan ismerősöd, akinek szerinted hasznosak lehetnek ezek a tippek, örülnénk, ha elküldenéd, megosztanád ezt a bejegyzést!

Legújabb cikkek

KGFB | 2020. október 26.
Miért kell ennyi adat a legolcsóbb kötelező biztosítás kalkulálásához?
Ha találkoztál már kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kalkulátorunkkal vagy tulajdonképpen bármilyen kötelező biztosítás kalkulátorral, láthattad, hogy elég sok különféle adatot meg kell adni. Vannak adatok, melyek rád (vagyis a szerződőre) vonatkoznak, vannak a gépjárműre vonatkozó adatok, sőt, ...
KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Online zaklatás, cyberbullying - mire figyeljünk szülőként?
Ha valakit csúfolnak az iskolában, arról a helyzetről egyértelműen tudjuk, hogy rossz, káros hatással van a gyermekre. Ha belekötnek, szidalmazzák a buszon, szintén. Ha valakit az osztálytársai kiközösítenek, gúnyolnak, tudjuk, hogy mennyire rosszat tesz a gyerek fejlődésének, önbecsülésének.Azonban ...
CASCO| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Félsz, hogy ellopják, feltörik az autódat?
Az autólopások, feltörések száma szerencsére évről évre csökken, de ha csak 1 eset történik egész évben, viszont az pont velünk, akkor ez a statisztika a legkevésbé sem fog vigasztalni.Arra, hogy minimalizáld az autód ellopásának, feltörésének kockázatát, számos módszer van.Íme néhány tipp, hog ...
KGFB| CASCO| OTTHON| UTAS| HÍREK| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Biztosító vagy alkusz? Mi a különbség a kettő között?
Mi is az Insura tevékenysége? Biztosító, alkusz?Röviden a válasz: az Insura egy biztosítási alkusz, azaz NEM biztosító. De mi a különbség?Gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy ügyfeleink nem tudják pontosan kivel, milyen szerződésben állnak, mi az alkusz és mi a biztosító szerepe, feladata, ...
KGFB| CASCO| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Baleset történt? Ezekre figyelj!
Senki nem szeretné, hogy autós (vagy bármilyen) baleset történjen vele, de sajnos bárkivel, bármikor előfordulhat. Lehetünk elővigyázatos, rutinos sofőrök, megesik, hogy valaki más nem figyel és balesetet okoz, melynek károsultjai mi vagyunk. És bizony az sem kizárt, hogy mi okozunk balesetet.Ennek ...