Biztosító vagy alkusz? Mi a különbség a kettő között?

KGFB| CASCO| OTTHON| UTAS| HÍREK| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Mi is az Insura tevékenysége? Biztosító, alkusz?

Röviden a válasz: az Insura egy biztosítási alkusz, azaz NEM biztosító.

De mi a különbség?

Gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy ügyfeleink nem tudják pontosan kivel, milyen szerződésben állnak, mi az alkusz és mi a biztosító szerepe, feladata, ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Nagyon leegyszerűsítve: a biztosító, aki biztosítási tevékenységet végez, az alkusz (legyen az egy cég vagy egy személy) pedig eljár az ügyfél érdekében, aki biztosítást szeretne kötni. Tulajdonképpen az alkusz az ügyfél (azaz Te:)) érdekeinek képviselője egy biztosítás megkötése során.

Tehát az Insura felületein tudsz biztosítást kötni, azonban a biztosításod egy biztosítónál lesz (ő nyújta a biztosítási szolgáltatást), maga az Insura NEM biztosító.

Egy másik hasonlat: Te megbízol valakit, hogy a Te igényeidnek megfelelően szerezzen be valamit a számodra - jelen esetben megbízol minket, hogy az Insura járjon el a biztosításod beszerzésében, segítsen Téged ebben, a Te érdekeidet szem előtt tartva megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást (azaz biztosítást).

"Ha az Insura csak segít nekem beszerezni a biztosításokat, miért ne menjek közvetlenül a biztosítóhoz?"

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy megteheted, jellemzően van lehetőség közvetlenül a biztosítónál biztosítást kötni, azonban van néhány érvünk, ami miatt mégsem ezt gondoljuk a legjobb megoldásnak:

- az Insurán keresztül, alkuszként több biztosító terméke érhető el, így nem csak egy biztosító által kínált biztosításokat láthatod, van "választék".

- Kalkulátorainkkal azonos feltételek mellett hasonlíthatod össze a biztosításokat, így a számodra legmefelelőbb változatot is könnyen megtalálod.

- Ha több biztosításod van, egy helyen kezelheted őket. Ha van egy kötelező biztosításod A) biztosítónál, egy casco biztosításod B) biztosítónál és C)-nél egy lakásbiztosításod, akkor nem kell 3 különböző helyen kezelni őket, mindet megtekintheted a MyInsura fiókodban.

- Így a legolcsóbb. Maga a biztosítás nem lesz olcsóbb közvetlenül a biztosítónál sem, így egy alkusz segítségével találhatod meg a legjobb ajánlatot (hiszen több biztosító ajánlata közül választhatsz).

- Segítünk! A Te érdekedet képviseljük, számíthatsz ránk! Szívesen megválaszoljuk kérdéseidet, elmondjuk mik a lehetőségeid a különböző helyzetekben. Mi a Te érdekedet képviseljük, a mi működésünk célja, hogy Te megtaláld a számodra ideális biztosítási megoldást és azt kényelmesen megköthesd.


Tehát összefoglalva íme néhány gyakori kérdést és választ a biztosító - alkusz, azaz biztosító - Insura témában!


Hol, kinél köthetem meg a biztosítást?

A biztosítást nálunk kötheted meg, legyegyszerűbben online felülünkön.


Kinél lesz a biztosításom?

Magánál a biztosító-társaságnál.


Kinek kell fizetnem?

Változó. Sok esetben fizetni közvetlenül a biztosítónak kell fizetned, viszont pl. utasbiztosításnál nekünk kell fizetned és mi továbbítjuk azt a biztosítónak.


Más biztosításom lesz attól függően, hogy hol kötöm?

Alapvetően nem, pl. a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás termékek megegyeznek, akár alkusznál, akár a biztosítónál kötöd. Azonban előfordulhat, hogy bizonyos termékek csak bizonyos alkusznál találhatóak meg, de ezek jellemzően csak termékváltozatok, kisebb eltérésekkel, főleg utasbiztosítások esetében.
De ha ugyanaz a konkrét biztosítási termék (pontosan ugyanaz a neve), akkor tartalmát (és díját!) tekintve mindegy, hogy biztosítónál, vagy valamelyik alkusznál kötöd meg.


Bízunk benne, hogy sikerült tisztáznunk néhány gyakori félreértést, kérdést, amit a biztosító vs. alkusz kérdéskör okoz.


Itt találod kalkulátorainkat, melyekkel gyorsan, kényelmesen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb biztosítást:

Kötelező biztosítás (kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, KGFB) kalkulátor

Lakásbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítás kalkulátor

Casco biztosítás kalkulátor

Kiegészítő gépjármű biztosítások

Legújabb cikkek

KGFB | 2020. október 26.
Miért kell ennyi adat a legolcsóbb kötelező biztosítás kalkulálásához?
Ha találkoztál már kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kalkulátorunkkal vagy tulajdonképpen bármilyen kötelező biztosítás kalkulátorral, láthattad, hogy elég sok különféle adatot meg kell adni. Vannak adatok, melyek rád (vagyis a szerződőre) vonatkoznak, vannak a gépjárműre vonatkozó adatok, sőt, ...
KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Online zaklatás, cyberbullying - mire figyeljünk szülőként?
Ha valakit csúfolnak az iskolában, arról a helyzetről egyértelműen tudjuk, hogy rossz, káros hatással van a gyermekre. Ha belekötnek, szidalmazzák a buszon, szintén. Ha valakit az osztálytársai kiközösítenek, gúnyolnak, tudjuk, hogy mennyire rosszat tesz a gyerek fejlődésének, önbecsülésének.Azonban ...
CASCO| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Félsz, hogy ellopják, feltörik az autódat?
Az autólopások, feltörések száma szerencsére évről évre csökken, de ha csak 1 eset történik egész évben, viszont az pont velünk, akkor ez a statisztika a legkevésbé sem fog vigasztalni.Arra, hogy minimalizáld az autód ellopásának, feltörésének kockázatát, számos módszer van.Íme néhány tipp, hog ...
KGFB| CASCO| OTTHON| UTAS| HÍREK| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Biztosító vagy alkusz? Mi a különbség a kettő között?
Mi is az Insura tevékenysége? Biztosító, alkusz?Röviden a válasz: az Insura egy biztosítási alkusz, azaz NEM biztosító. De mi a különbség?Gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy ügyfeleink nem tudják pontosan kivel, milyen szerződésben állnak, mi az alkusz és mi a biztosító szerepe, feladata, ...
KGFB| CASCO| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. október 20.
Baleset történt? Ezekre figyelj!
Senki nem szeretné, hogy autós (vagy bármilyen) baleset történjen vele, de sajnos bárkivel, bármikor előfordulhat. Lehetünk elővigyázatos, rutinos sofőrök, megesik, hogy valaki más nem figyel és balesetet okoz, melynek károsultjai mi vagyunk. És bizony az sem kizárt, hogy mi okozunk balesetet.Ennek ...