Csekket kaptál a biztosításod díjáról? Ne menj egyből a postára!

KGFB| CASCO| OTTHON| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. március 28.
Habár egyre jobban terjednek a készpénzmentes fizetési módok, még mindig nagyon gyakran használunk csekkes fizetést és készpénzt, sokszor azért, mert nem tudjuk, hogy van más alternatíva.

A gépjármű biztosítások esetén ugyan jellemzően díjkedvezmény jár az átutalásos vagy csoportos beszedési megbízásos fizetési módokra, illetve a féléves vagy éves díjfizetésre, mégis jellemzőek a negyedéves kötelező biztosítás vagy akár havi CASCO díjfizetések – ráadásul csekkel. Az Insura ügyfeleinek nagy része is a csekkes fizetési módot választja.

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy kerüljük a postán való sorban állást és a készpénzes fizetést, így összeszedtük, hogy milyen lehetőségeik vannak a csekkes díjfizetőknek.

Kezdjük az elején: csekket kapsz a kötelező biztosítás díjáról, amit legtöbben postán, készpénzzel fizetnének be. A készpénz egyébként is rendkívül szennyezett, azonban most, amikor minden erejével igyekszik az emberiség megállítani a koronavírust, kiemelten fontos lenne, hogy a lehető legkisebb mértékben használjuk, ezzel is csökkentve a vírus terjedését.

Szerencsére egy csekket a postán kívül számos egyéb módon is ki lehet fizetni, az alábbiakban szedtük össze az otthonról is működő lehetőségeket:


Átutalás internetbankon vagy telefonon keresztül:
A csekkeket valójában hagyományos átutalással is lehet teljesíteni.

Mi a lényege?
Habár papír alapon kaptál csekket, hagyományos banki átutalással is kiegyenlítheted, hiszen a valóságban a posta is ezt teszi helyetted.

Mi kell hozzá?
Internetbank hozzáférés a számládhoz vagy telefonos (telebank) banki szolgáltatás a bankodtól.

Hol, hogyan tudom használni?
Ehhez jellemzően a csekken, illetve az azt kísérő kísérő levélben találsz útmutatást.
A kedvezményezett és a számlaszám fel van tüntetve a csekken, közleménynek pedig jellemzően vagy a befizetőazonosító, vagy a csekk közleményében lévő azonosító szükséges.iCsekk:
Egy hasznos okostelefon alkalmazás a Díjnet és a Magyar Posta együttműködéséből.

Mi a lényege?
A mobilod segítségével, egy, a csekken lévő QR kódot befotózva, bankkártyával tudsz fizetni.

Hol, hogyan tudom használni?
Android és iOS alkalmazással, okostelefonon.

Mi történik a háttérben?
Bankkártyás vásárlás.

További részletek:
https://www.icsekk.hu/Csekkbefizetés funkció az internetes banki felületeden:
Sok bank saját netbank felületén külön funkcióként biztosít lehetőséget a csekkbefizetésre.

Mi a lényege?
A csekket a netbankodban tudod virtuálisan kitölteni és befizetni.

Hol, hogyan tudom használni?
A szokásos netbank felületeden, ahonnan pl. utalásokat is indítani szoktál. Itt keress csekk befizetésére utaló menüpontot, ahol megtalálod a szükséges instrukciókat, illetve akár egy virtuális csekket kitölthetsz a papír csekk adataival.

Mi történik a háttérben?
Banki átutalás.Csekkbefizetés funkció a mobilbank applikációkban:
Sok bank mobilbank appjában külön funkció van a csekkek kényelmes és gyors befizetésére.

Mi a lényege?
Az applikáción keresztül lefotózod a csekket, amiből az alkalmazás beolvassa a szükséges adatokat.

Hol, hogyan tudom használni?
Ha a bankod támogatja, akkor okostelefonon, a mobilbank alkalmazásban. Itt keress csekk befizetésére utaló menüpontot, ami jellemzően előhívja a kamerát.

Mi történik a háttérben?
Banki átutalás.Tippünk:
Amiért most csekken kapod pl. a biztosítás díját, nem jelenti azt, hogy ezen nem lehet változtatni. Sőt, ami azt illeti, még érdemes is, hiszen a biztosítók gyakran adnak kedvezményt az egyéb fizetési módokra. Amit érdemes tudnod, hogy alapvetően a biztosítás évfordulójával van lehetőséged ezt megtenni, azonban tapasztalataink alapján a biztosítók tudnak rugalmasak lenni. Ha szeretnéd, nagyon szívesen segítünk ennek ügyintézésében, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken:
Telefonon: +36 1 999 00 99
E-mailen: hello@insura.hu


Természetesen nem minden szolgáltatónál és nem minden banknál érhető el az összes fenti opció, de azt láthatod, hogy annak ellenére, hogy csekket kapsz egy fizetendő díjról (akár közmű, akár kötelező biztosítás, akár telefonszámla), van más mód is mint bemenni vele a postára és ott készpénzzel kiegyenlíteni.

Ezáltal:
- időt spórolsz (nem utazol, nem állsz sorban)
- gátolod a vírus terjedését (kevesebb emberrek és pénzzel érintkezel)
- pénzt spórolhatsz (számos szolgáltató, biztosító ad kedvezményt az online fizetési formákra)


Pénzt spórolni nem csak fizetési módokkal tudsz, hanem azzal is, ha tudatos fogyasztóként mindig a legkedvezőbb árú biztosításod van, melyet legkönnyebben úgy tehetsz meg, ha időnként új kalkulációt készítesz! Ezt az alábbi oldalakon gyorsan és egyszerűen megteheted:

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kalkulátor

CASCO biztosítás kalkulátor


Lakásbiztosítás kalkulátor


Kiegészítő gépjármű-biztosításokBízunk benne, hogy találtál olyan alternatívát, amivel számodra kényelmesen helyettesítheted a "sárga csekk" hagyományos kiegyenlítését!

Legújabb cikkek

KGFB | 2022. március 25.
A bonus-malus fokozatok
Ha kötelező biztosítás díjakról kérdezed ismerőseidet, nagyon eltérő díjakkal találkozhatsz hasonló korú, lakhelyű, akár azonos autóval rendelkező személyeknél. 
A kötelező biztosítás díja sok tényezőtől függ, ezek közül nézzük most meg az egyiket, ez pedig a bonus - malus besorolás, mel ...
KGFB | 2021. december 15.
Hol a legolcsóbb a kötelező biztosítás? Lehet valahol olcsóbb a biztosítás mint máshol?
Vannak biztosítások, ahol ár/érték alapján döntünk, de például kötelező gépjármű felelősség az a termék, ahol néhány kivételtől eltekintve a legolcsóbb lehetőséget érdemes választani.Vannak fix tényezők (a szerződő és a gépjármű adatai), ezekből készül egy kalkuláció, ami kiadja különböző biztosítók ...
OTTHON | 2021. december 1.
Melyek a magyar ingatlanokat leggyakrabban érő károk?
A Magyar Nemzeti Bank által megalkotott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) egyik nagy előnye, hogy már az alapcsomagja is fedezetet nyújt a háztartásokat tipikusan érintő káreseményekre.
De mik is ezek a káresemények, miért jó, ha a lakásbiztosítás már az alapcsomagban nyújt fed ...
UTAS | 2021. augusztus 3.
Ezt az 5 dolgot gondold át, mielőtt utasbiztosítást kötsz!
Ha külföldre utazol, erősen ajánlott biztosítást kötni. Sokan hiszik, hogy az utasbiztosítás csak arra vonatkozik, ha utazásod során baleset ér, holott ennél sokkal többről van szó!Az utasbiztosítás segítségedre lehet a fent említett baleset, megbetegedés mellett akkor is, ha mondjuk lerobban az aut ...
KGFB | 2021. június 18.
Kötelező biztosítás és az autók cseréje
A kötelező biztosítások területén a legegyszerűbb helyzet, amikor van egy autód és van egy kötelező biztosításod. Egy autó, egy kötelező, tiszta sor.Azonban mi a helyzet, ha az autót épp lecseréled, esetleg párhuzamosan van több autód. Nézzük ezeket!(Az egyszerűség kedvéért "autó" szót használunk, d ...