A kötelező biztosításon túl #1 - az asszisztencia

KGFB | 2020. március 28.
A kötelező biztosításon túl: Szeretnél még nagyobb biztonságban autózni? Az asszisztencia szolgáltatást Neked találták ki!

A kötelező biztosítás mindenki számára ismert. A casco biztosítás szintén népszerű, ha nem is köt mindenki, de sokan ismerik. Azonban úgy vettük észre, hogy a legtöbben nem is igazán tudnak róla, hogy még számos lehetőség van, mellyel biztonságosabbá, ezáltal nyugodtabbá tehetjük az autózást, az autóval töltött mindennapjainkat.

Cikksorozatunkban bemutatjuk azokat a talán kevésbé ismert gépjármű biztosítás fajtákat, melyeket a kötelező biztosítás megkötése után még érdemes lehet fontolóra venni. A mostani írás főszereplője:

Az asszisztencia


Mi az asszisztencia biztosítás lényege?

A szolgáltatás lényege röviden, hogy ha elindulsz valahová, az asszisztencia segít, hogy akár az autód műszaki hibájától függetlenül is megérkezz.

Néhány konkrét példa, eset, amikor nagy segítség tud lenni az asszisztencia biztosítás megléte!

- Defekt, kifogyó üzemanyag: az asszisztencia segítséget küld a helyszínre, aki segít a hibaelhárításban, azaz jelen esetben a kerékcserében vagy éppenséggel az üzemanyag pótlásában.

- Az autó motorjának meghibásodása, ami miatt nem tudsz tovább haladni. Ez jellemzően egy nem a helyszínen orvosolható hiba, ilyen esetben az asszisztencia biztosítás az autód mentésében, szervizbe szállításában tud segítséget nyújtani.

- Ha mondjuk az autót 1-2 napra a szervizben kell hagyni, az asszisztencia biztosítás szállást is térít, sőt, akár a visszautazást is a javított járműért.

- Előfordulhat az autót haza kell szállítani, az utazás folytatásához a biztosítás térítést ad, például busz-, vonat- vagy repülőjegyre.

- Természetesen nem csak utazáskor lehet szükséges az asszisztencia biztosítás szolgáltatására, pláne, ha a mindennapjaidban nélkülözhetetlen az autó. Ilyen esetben cseregépjárművet kapsz, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozza életedben az autód meghibásodása.

Fontos, hogy az asszisztencia biztosítás nem az autód javítását téríti, hanem segítséget nyújt, hogy folytathasd utadat. Tehát segít a szervizbe szállítatni az autódat, akár szállást a javítás idejére, de az ott szükséges javítások díjára nem nyújt fedezetet.


Az asszisztencia díja területi hatálytól függ, Magyarországon 8 000 forint, ez egy hétre levetítve nagyjából 154 forint, ennyit talán megérhet, hogy magabiztosabban indulhass utadra. :)

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad írásunkat és tisztább képet kaptál arról, mit is tartalmaz ez a szolgáltatás. Ha úgy érzed, segítség lehet ez a tudás ismerőseidnek, küldd el nekik, oszd meg velük a bejegyzésünket!

Legújabb cikkek

KGFB | 2020. március 28.
Mindig a legolcsóbb kötelező biztosítást érdemes választani?
Ha autód van, kötnöd kell kötelező biztosítást, ez a törvény, illetve minden forgalomban résztvevőnek közös érdeke, hogy mindenkinek legyen biztosítás az autóján. A kötelező biztosítások tartalmilag megegyeznek, nincs olyan eset, hogy valakinek egyik kgfb megfelel, míg egy másik nem.Éppen ezért a bi ...
CASCO | 2020. október 20.
Félsz, hogy ellopják, feltörik az autódat?
Az autólopások, feltörések száma szerencsére évről évre csökken, de ha csak 1 eset történik egész évben, viszont az pont velünk, akkor ez a statisztika a legkevésbé sem fog vigasztalni.Arra, hogy minimalizáld az autód ellopásának, feltörésének kockázatát, számos módszer van.Íme néhány tipp, hog ...
KGFB | 2020. március 28.
KGFB vs. CASCO: mik a főbb különbségek?
Autók esetében a két leggyakrabban felmerülő biztosításfajta a casco és a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítás, mely a köznyelvben egyszerűen " kötelező "-ként, " KGFB "-ként, esetleg " kötelező biztosítás " néven szokott szerepelni.A kettő között hatalmas különbség van több szempontból is, nézzü ...
OTTHON | 2021. december 1.
Melyek a magyar ingatlanokat leggyakrabban érő károk?
A Magyar Nemzeti Bank által megalkotott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) egyik nagy előnye, hogy már az alapcsomagja is fedezetet nyújt a háztartásokat tipikusan érintő káreseményekre.
De mik is ezek a káresemények, miért jó, ha a lakásbiztosítás már az alapcsomagban nyújt fed ...
KGFB | 2020. június 6.
Milyen dokumentumok kellenek az autó átírásához?
Mire van szükség átíráshoz?Ha járművet vásárolsz, át kell azt íratnod, de mi is az átírás?Egy eljárás, melyet a jármű új tulajdonosa kezdeményez, ezáltal kerül bejegyzésre a tulajdonjog-változás, illetve ezután kerül kiadásra a törzskönyv az új tulajdonos adataival.Ki járhat el?Te, mint új tulajdono ...