Miért kell ennyi adat a legolcsóbb kötelező biztosítás kalkulálásához?

KGFB | 2020. október 26.
Ha találkoztál már kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kalkulátorunkkal vagy tulajdonképpen bármilyen kötelező biztosítás kalkulátorral, láthattad, hogy elég sok különféle adatot meg kell adni. Vannak adatok, melyek rád (vagyis a szerződőre) vonatkoznak, vannak a gépjárműre vonatkozó adatok, sőt, a felhasználási szokásokra is rákérdezünk.

Miért kell ez a sok adat, ha Te csak egy egyszerű kötelező biztosítás megkötésén fáradozol, annyi a célod, hogy megtudd, melyik kötelező biztosítás a legolcsóbb?

Nagyon fontos, kezdjük ezzel az elején: talán hihetetlen, de mi csak azokat az adatokat kérjük el, amire szükségünk van ahhoz, hogy minél teljesebb kalkulációt végezhessünk, minél több biztosító ajánlatát tudjuk Neked megmutatni.

Tehát az adatok nem azért kellenek, hogy mi, az Insura többet tudjunk rólad, hanem ezekre az adatokra ténylegesen szükség van a kalkulációhoz.

Na de miért kell ennyi minden?

Nekünk alkuszként az a feladatunk, hogy segítsünk megtalálni a Neked leginkább megfelelő kötelező biztosítást (de természetesen igaz ez casco biztosítás, lakás biztosítás, utas biztosítás stb. esetén is). Ez azt jelenti, hogy minél több biztosítóval "számoltatunk" egyet, hogy Te szabadon kiválaszthasd a Neked leginkább megfelelőt, azaz kötelező biztosítás esetében gyakran a legolcsóbb lehetőséget.

Nem minden biztosítónak van szüksége ugyanazokra az adatokra.

Nézzünk egy leegyszerűsített példát:
Ha A) biztosítónak kell a tarifáláshoz az autód színe, de semmi más,
B) biztosítónak kell az autód márkája, de semmi más,
C) biztosítónak kell az autód színe, valamint a Te életkorod, lakhelyed, akkor a kalkulációhoz nekünk meg kell kérdeznünk, hogy:
- Mi az autód színe?
- Mi az autód márkája?
- Hány éves vagy?
- Hol laksz?

Ez mind kell ahhoz, hogy mindhárom biztosítótól tudjunk Neked díjat mutatni, pedig a biztosítók közül kettő esetben elég lett volna csak 1-1 adatot bekérni.

Tudjuk, hogy a kötelező biztosítás nem az a dolog, amit szívesen, "önszántadból" kötsz, ezért szeretnél a lehető legegyszerűbben "túlesni" rajta. Mi is ezen dolgozunk, minden biztosítás kalkulátorunkon rengeteget dolgozunk, hogy az kényelmes, egyszerűen kitölthető legyen - még ha néha nem is így tűnik :)

Az alábbi dokumentumokat készítsd elő, ha kötelező biztosítás kalkuláció előtt állsz:
- autód forgalmi engedélye
- jogosítványod, személyi igazolványod, lakcím kártyád (természetesen ha tudod fejből az adatokat, akkor a dokumentumokra nincs szükség)
- ha van élő kötelező biztosítás, amit szeretnél újraszámolni, esetleg helyette másik biztosítónál kötni, akkor a jelenlegi kötelező biztosítás adatait is készítsd elő (ha nincs élő KGFB szerződésed, akkor értelemszerűen erre nincs szükség, nem is lesz a kalkulátorban ezekre vonatkozó kérdés)

Ezekkel az adatokkal néhány perc alatt tudsz biztosítási díjat kalkulálni online felületünkön.
Hidd el, a Te érdekedben kérünk ennyi adatot - mi alkuszként a Te érdekedet képviseljük, egy kötelező biztosítás (bár tulajdonképpen bármilyen biztosítás) megkötése előtt pedig az az érdeked, hogy minél nagyobb kínálatból válogathass.

Reméljük, hogy sikerült kicsit teljesebb képet adnunk arról, miért van ennyi adatra szükségünk.

Legújabb cikkek

KGFB | 2020. március 28.
Mindig a legolcsóbb kötelező biztosítást érdemes választani?
Ha autód van, kötnöd kell kötelező biztosítást, ez a törvény, illetve minden forgalomban résztvevőnek közös érdeke, hogy mindenkinek legyen biztosítás az autóján. A kötelező biztosítások tartalmilag megegyeznek, nincs olyan eset, hogy valakinek egyik kgfb megfelel, míg egy másik nem.Éppen ezért a bi ...
CASCO | 2020. október 20.
Félsz, hogy ellopják, feltörik az autódat?
Az autólopások, feltörések száma szerencsére évről évre csökken, de ha csak 1 eset történik egész évben, viszont az pont velünk, akkor ez a statisztika a legkevésbé sem fog vigasztalni.Arra, hogy minimalizáld az autód ellopásának, feltörésének kockázatát, számos módszer van.Íme néhány tipp, hog ...
KGFB | 2020. március 28.
KGFB vs. CASCO: mik a főbb különbségek?
Autók esetében a két leggyakrabban felmerülő biztosításfajta a casco és a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítás, mely a köznyelvben egyszerűen " kötelező "-ként, " KGFB "-ként, esetleg " kötelező biztosítás " néven szokott szerepelni.A kettő között hatalmas különbség van több szempontból is, nézzü ...
OTTHON | 2021. december 1.
Melyek a magyar ingatlanokat leggyakrabban érő károk?
A Magyar Nemzeti Bank által megalkotott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) egyik nagy előnye, hogy már az alapcsomagja is fedezetet nyújt a háztartásokat tipikusan érintő káreseményekre.
De mik is ezek a káresemények, miért jó, ha a lakásbiztosítás már az alapcsomagban nyújt fed ...
KGFB | 2020. június 6.
Milyen dokumentumok kellenek az autó átírásához?
Mire van szükség átíráshoz?Ha járművet vásárolsz, át kell azt íratnod, de mi is az átírás?Egy eljárás, melyet a jármű új tulajdonosa kezdeményez, ezáltal kerül bejegyzésre a tulajdonjog-változás, illetve ezután kerül kiadásra a törzskönyv az új tulajdonos adataival.Ki járhat el?Te, mint új tulajdono ...