Miért kell ennyi adat a legolcsóbb kötelező biztosítás kalkulálásához?

KGFB | 2020. október 26.
Ha találkoztál már kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kalkulátorunkkal vagy tulajdonképpen bármilyen kötelező biztosítás kalkulátorral, láthattad, hogy elég sok különféle adatot meg kell adni. Vannak adatok, melyek rád (vagyis a szerződőre) vonatkoznak, vannak a gépjárműre vonatkozó adatok, sőt, a felhasználási szokásokra is rákérdezünk.

Miért kell ez a sok adat, ha Te csak egy egyszerű kötelező biztosítás megkötésén fáradozol, annyi a célod, hogy megtudd, melyik kötelező biztosítás a legolcsóbb?

Nagyon fontos, kezdjük ezzel az elején: talán hihetetlen, de mi csak azokat az adatokat kérjük el, amire szükségünk van ahhoz, hogy minél teljesebb kalkulációt végezhessünk, minél több biztosító ajánlatát tudjuk Neked megmutatni.

Tehát az adatok nem azért kellenek, hogy mi, az Insura többet tudjunk rólad, hanem ezekre az adatokra ténylegesen szükség van a kalkulációhoz.

Na de miért kell ennyi minden?

Nekünk alkuszként az a feladatunk, hogy segítsünk megtalálni a Neked leginkább megfelelő kötelező biztosítást (de természetesen igaz ez casco biztosítás, lakás biztosítás, utas biztosítás stb. esetén is). Ez azt jelenti, hogy minél több biztosítóval "számoltatunk" egyet, hogy Te szabadon kiválaszthasd a Neked leginkább megfelelőt, azaz kötelező biztosítás esetében gyakran a legolcsóbb lehetőséget.

Nem minden biztosítónak van szüksége ugyanazokra az adatokra.

Nézzünk egy leegyszerűsített példát:
Ha A) biztosítónak kell a tarifáláshoz az autód színe, de semmi más,
B) biztosítónak kell az autód márkája, de semmi más,
C) biztosítónak kell az autód színe, valamint a Te életkorod, lakhelyed, akkor a kalkulációhoz nekünk meg kell kérdeznünk, hogy:
- Mi az autód színe?
- Mi az autód márkája?
- Hány éves vagy?
- Hol laksz?

Ez mind kell ahhoz, hogy mindhárom biztosítótól tudjunk Neked díjat mutatni, pedig a biztosítók közül kettő esetben elég lett volna csak 1-1 adatot bekérni.

Tudjuk, hogy a kötelező biztosítás nem az a dolog, amit szívesen, "önszántadból" kötsz, ezért szeretnél a lehető legegyszerűbben "túlesni" rajta. Mi is ezen dolgozunk, minden biztosítás kalkulátorunkon rengeteget dolgozunk, hogy az kényelmes, egyszerűen kitölthető legyen - még ha néha nem is így tűnik :)

Az alábbi dokumentumokat készítsd elő, ha kötelező biztosítás kalkuláció előtt állsz:
- autód forgalmi engedélye
- jogosítványod, személyi igazolványod, lakcím kártyád (természetesen ha tudod fejből az adatokat, akkor a dokumentumokra nincs szükség)
- ha van élő kötelező biztosítás, amit szeretnél újraszámolni, esetleg helyette másik biztosítónál kötni, akkor a jelenlegi kötelező biztosítás adatait is készítsd elő (ha nincs élő KGFB szerződésed, akkor értelemszerűen erre nincs szükség, nem is lesz a kalkulátorban ezekre vonatkozó kérdés)

Ezekkel az adatokkal néhány perc alatt tudsz biztosítási díjat kalkulálni online felületünkön.
Hidd el, a Te érdekedben kérünk ennyi adatot - mi alkuszként a Te érdekedet képviseljük, egy kötelező biztosítás (bár tulajdonképpen bármilyen biztosítás) megkötése előtt pedig az az érdeked, hogy minél nagyobb kínálatból válogathass.

Reméljük, hogy sikerült kicsit teljesebb képet adnunk arról, miért van ennyi adatra szükségünk.

Legújabb cikkek

UTAS | 2021. augusztus 3.
Ezt az 5 dolgot gondold át, mielőtt utasbiztosítást kötsz!
Ha külföldre utazol, erősen ajánlott biztosítást kötni. Sokan hiszik, hogy az utasbiztosítás csak arra vonatkozik, ha utazásod során baleset ér, holott ennél sokkal többről van szó!Az utasbiztosítás segítségedre lehet a fent említett baleset, megbetegedés mellett akkor is, ha mondjuk lerobban az aut ...
KGFB | 2021. június 18.
Kötelező biztosítás és az autók cseréje
A kötelező biztosítások területén a legegyszerűbb helyzet, amikor van egy autód és van egy kötelező biztosításod. Egy autó, egy kötelező, tiszta sor.Azonban mi a helyzet, ha az autót épp lecseréled, esetleg párhuzamosan van több autód. Nézzük ezeket!(Az egyszerűség kedvéért "autó" szót használunk, d ...
KGFB | 2021. május 22.
Egy kötelező biztosítás létrejötte
"Kész, megkötöttem a kötelező biztosítást az autómra." Szeretjük, amikor kimondhatjuk ezt a mondatot, viszont nem feltétlenül egyértelmű, mikortól ez a helyes megfogalmazás. A kötelező biztosítás megkötésének több lépése van, nézzük ezeket, valamint a hozzájuk kapcsolódó főbb időpontokat.A legelső l ...
KGFB | 2021. február 28.
Hogyan találd meg a legolcsóbb kötelező biztosítást? - Első rész
A mi küldetésünk, hogy segítsünk Neked megtalálni a számodra legmegfelelőbb biztosítást, legyen szó akár autód kötelező vagy casco biztosításáról, lakásodról vagy akár az utazásodról.Az, hogy mi a "legmegfelelőbb", számos tényezőtől függ, azonban nézzük a leggyakoribb esetet:- kötelező biztosít ...
KIEGÉSZÍTŐK | 2021. február 27.
A kötelező biztosításon túl #2 - a MiniCasco
Ha van autód, kötelező biztosítás biztosan van kötve (ugye?!?), hiszen ez nem opció. A név kötelez, ugyebár :)Azonban vannak egyéb opcióid, ha szeretnél további védelmet élvezni, hiszen "Akkor tudod gondtalanul élni a hétköznapokat, ha fontos dolgaidat biztonságban tudhatod."Ami elsőre eszünkbe jut ...