Mindig a legolcsóbb kötelező biztosítást érdemes választani?

KGFB | 2020. március 28.
Ha autód van, kötnöd kell kötelező biztosítást, ez a törvény, illetve minden forgalomban résztvevőnek közös érdeke, hogy mindenkinek legyen biztosítás az autóján.

A kötelező biztosítások tartalmilag megegyeznek, nincs olyan eset, hogy valakinek egyik kgfb megfelel, míg egy másik nem.
Éppen ezért a biztosítások között jellemzően csak az árban van különbség, így jobb híján ez az egyetlen tényező, ami alapján biztosítót választunk.


Hogyan zajlik ez a gyakorlatban?

Mivel a kötelező biztosítás jól összehasonlítható biztosítási termék (csak a díj különböző), így tulajdonképpen kézenfekvő, hogy a kötési folyamat is sztenderdizálható.
Egy online kalkulációs folyamat során megadod azokat a paramétereket, melyekre minden biztosítónak szüksége van, ezt követően pedig megkapod a kínált díjakat.
Itt kattintunk jellemzően a legolcsóbbra és elégedetten hátradőlünk.


Lehet olyan eset, amikor nem a legolcsóbb kötelező biztosítás az ideális választás?

Aki kalkulált már kötelezőt, tudja, hogy a legolcsóbb és legdrágább kötelező biztosítás között sok tízezer forint is lehet, viszont sok ajánlat között csak néhány száz, maximum néhány ezer forint különbség van. Vannak esetek, amikor érdemes lehet a kicsivel drágább biztosítást választani:

1. Van más biztosításunk is az adott biztosítónál, egyszerűsítheti az ügyintézést
Például ismerjük a telefonos ügyfélszolgálatukat, leveleztünk már velük, jártunk már náluk személyesen stb.

2. Ismerjük, tudjuk, hogy pl. egy esetleges kárrendezésnél gördülékenyen lehet együttműködni vele (érdemes kérdezősködni ismerőseinknél, ha nincs személyes tapasztalatunk)

3. Kaphatunk kedvezményt, ha ugyanannál a biztosítónál van több típusú biztosításunk, pl. casco, lakásbiztosítás stb.
Ha van már az adott biztosítónál biztosításod, ezért kedvezményre vagy jogosult, azt természetesen a mi felületünkön is jelezheted! ;)

4. Néhány biztosító a kötelező biztosítás mellé további szolgáltatásokat nyújt díjmentesen (ez azonban függhet a jármű kategóriájától is). Például:
Generali: Autós segítségnyújtás, Autóstárs jogvédelem, bennülők balesetbiztosítása
Groupama: Asszisztencia biztosítás

Reméljük, hogy hasznosnak találtad az írást, ha úgy érzed, segíthet ismerőseidnek, nagyon örülünk neki, ha elküldöd nekik, megosztod ezt a bejegyzést!

Ha pedig az új információkkal szeretnél egy új kötelező biztosítás kalkulációt csinálni, csak KATTINTS IDE!

Legújabb cikkek

UTAS | 2021. augusztus 3.
Ezt az 5 dolgot gondold át, mielőtt utasbiztosítást kötsz!
Ha külföldre utazol, erősen ajánlott biztosítást kötni. Sokan hiszik, hogy az utasbiztosítás csak arra vonatkozik, ha utazásod során baleset ér, holott ennél sokkal többről van szó!Az utasbiztosítás segítségedre lehet a fent említett baleset, megbetegedés mellett akkor is, ha mondjuk lerobban az aut ...
KGFB | 2021. június 18.
Kötelező biztosítás és az autók cseréje
A kötelező biztosítások területén a legegyszerűbb helyzet, amikor van egy autód és van egy kötelező biztosításod. Egy autó, egy kötelező, tiszta sor.Azonban mi a helyzet, ha az autót épp lecseréled, esetleg párhuzamosan van több autód. Nézzük ezeket!(Az egyszerűség kedvéért "autó" szót használunk, d ...
KGFB | 2021. május 22.
Egy kötelező biztosítás létrejötte
"Kész, megkötöttem a kötelező biztosítást az autómra." Szeretjük, amikor kimondhatjuk ezt a mondatot, viszont nem feltétlenül egyértelmű, mikortól ez a helyes megfogalmazás. A kötelező biztosítás megkötésének több lépése van, nézzük ezeket, valamint a hozzájuk kapcsolódó főbb időpontokat.A legelső l ...
KGFB | 2021. február 28.
Hogyan találd meg a legolcsóbb kötelező biztosítást? - Első rész
A mi küldetésünk, hogy segítsünk Neked megtalálni a számodra legmegfelelőbb biztosítást, legyen szó akár autód kötelező vagy casco biztosításáról, lakásodról vagy akár az utazásodról.Az, hogy mi a "legmegfelelőbb", számos tényezőtől függ, azonban nézzük a leggyakoribb esetet:- kötelező biztosít ...
KIEGÉSZÍTŐK | 2021. február 27.
A kötelező biztosításon túl #2 - a MiniCasco
Ha van autód, kötelező biztosítás biztosan van kötve (ugye?!?), hiszen ez nem opció. A név kötelez, ugyebár :)Azonban vannak egyéb opcióid, ha szeretnél további védelmet élvezni, hiszen "Akkor tudod gondtalanul élni a hétköznapokat, ha fontos dolgaidat biztonságban tudhatod."Ami elsőre eszünkbe jut ...