Most minden kötelező biztosítás mellé értékes kuponok közül választhatsz!

Kötelező biztosítás

Autó került a birtokodba vagy olcsóbb kötelezőre váltanál? Hasonlítsd össze a biztosítók díjait és kösd meg köteleződ online.

Minden biztosító egy helyen.

Nálunk összehasonlíthatod a piacon elérhető összes kötelező biztosítás díját, így biztos lehetsz benne, hogy a számodra legkedvezőbb kötelezőt kötöd meg.

100% árgarancia

Biztosak vagyunk benne, hogy máshol nem találsz kedvezőbb díjú kötelező biztosítást. Ha a nálunk megkötött biztosításod díjánál valahol azonos feltételek mellett alacsonyabb díjat kalkulálnál, akkor megtérítjük a különbözetet.

Kösd meg köteleződ percek alatt, akár a mobilodról is.

A kötelező biztosításod nálunk egyszerűen és gyorsan kötheted meg, akár útközben, a mobilodról is.

Hogyan működik?

1

Alapadatok megadása

Az első lépésekben elég csak kiválasztanod az autód és megadni magadról pár alapadatot, hogy kiszámolhassuk az összes biztosító kötelező biztosítás díját.

2

Válaszd ki a számodra legkedvezőbb ajánlatot

Megmutatjuk a piacon elérhető összes kötelező biztosítás ajánlatát és díjait, így nincs más dolgod, mint kiválasztani a legkedvezőbbet.

3

Szerződéshez szükséges adatok megadása

Ha kiválasztottad a legszimpatikusabb kötelező biztosítást, akkor elkérjük a biztosítás megkötéséhez szükséges legfontosabb személyes adataid.

4

Kötelező biztosításod megkötése

A személyes adatok megadása után már nincs más dolgod, mint ellenőrizni a megadott adataid és rányomni a nagy zöld kötés gombra!

Biztosítási ajánlatod kiküldése emailen

Miután rányomtál a kötésre, mi ezt azonnal továbbítjuk a biztosító felé és jellemzően 1 órán belül küldjük emailen a biztosítási ajánlatod. Ha autó került a birtokodba, akkor ezzel a dokumentummal, már a nevedre is írható az autó.

Kötelező biztosítás GYIK

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

 • Mit jelent a kötelező biztosítás?

  A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) a jármű üzemeltetése során másoknak okozott károk megtérítését szolgálja. Közúti forgalomban jármű csak úgy vehet részt, ha érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkezik. A KGFB rendszerét a 2009. évi LXI törvény szabályozza, amely a biztosítók kockázatvállalására továbbá az üzembentartók kötelezettségeire vonatkozó feltételeket egységesen rögzíti. Dologi károk esetén káreseményenként 1.220.000 EUR-nak megfelelő Ft összeghatárig, személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként legfeljebb 6.070.000 EUR-nak megfelelő Ft összeghatárig kötelesek a biztosítók helytállni, függetlenül a károsultak számától.

 • Mit jelent a kockázatviselési kezdet?

  A biztosító kockázatviselése (a biztosítási fedezet) a felek által a szerződésben meghatározott időpontban, de legkorábban a szerződés létrejöttének időpontjában kezdődik. A szerződés kockázatviselési kezdete mindig az az időpont, amikortól a biztosító kártérítési kötelezettséget vállal.

 • Mi a teendő, ha ellopták a gépjárművet?

  A gépjármű ellopása esetén a szerződő bejelentését követően a rendőrség nyomozni kezd az eltűnt járművel kapcsolatban.

  A kötelező-gépjárműbiztosítást mindaddig nem lehet megszüntetni, amíg a nyomozást fel nem függesztik. A nyomozás felfüggesztéséről szóló határozat bemutatásával lehet a szerződést a biztosítónál töröltetni.

 • Mi a teendő kötelezős kár esetén?

  A gépjárműben mindig legyen egy "baleseti bejelentő" sárga-kék színű nyomtatvány, melyet baleset esetén ki kell tölteni és aláírni mindkét félnek.

  Ez a bejelentőlap a baleset körülményeinek rögzítésére szolgál, nem a felelősség elismerésére.

  A kitöltés és aláírás után a baleseti bejelentő szétválasztandó, mindkét fél kap egy-egy példányt. A szétválasztás után a baleseti bejelentőt már ne módosítsuk.

  Amennyiben a baleset résztvevői között véleménykülönbség áll fenn, érdemes rendőrt hívni, aki pontos jegyzőkönyvet vesz fel.

  Ha személyi sérülés történik, vagy külföldön következik be a káresemény, minden esetben érdemes rendőrt hívni.

  Öt munkanapon belül a kárt jelezni kell a károkozó biztosítójához. Ez történhet a biztosítók saját kárfelvételi helyein, vagy interneten keresztül is.

 • Mit lehet tenni, ha a szerződés díjnemfizetés miatt megszűnt?

  Ha a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés díjnemfizetés miatt szűnik meg, akkor biztosítási éven belül a szerződést újra kell kötni ugyanahhoz a biztosítóhoz. Biztosítási évet követő évben a szerződés bármelyik másik biztosító társasághoz megköthető. A jelenleg érvényes LXII. törvény értelmében a díjnemfizetés miatt megszűnt és újrakötött szerződés bonus-malus fokozata megmarad.

 • Új autó vásárlásakor a régebbi - de még meglévő - gépjármű bonus fokozata érvényesíthető?

  Új gépjármű vásárlásakor a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szerződés mindig A0-ban indul, ha az üzembentartó mellette más gépjárműre már rendelkezik szerződéssel. Ha a kedvezőbb besorolású gépjármű szerződése érdekmúlás miatt megszűnik (gépjármű eladása, forgalomból történő végleges kivonás), akkor a megszűnt szerződésen megszerzett bonus a szerződés megszűnését követő nappal ugyanazon gépjármű-kategóriába tartozó gépjárműre érvényesíthető.

 • Mennyi ideig lehet továbbvinni a bonus-t?

  A megszűnt kötelező biztosítási szerződés esetében a korábban megszerzett bonus fokozat 2 éven belül érvényesíthető másik, azonos kategóriájú gépjármű szerződésén.

 • Két éven belül volt érdekmúlással megszűnt szerződésem, nem okoztam kárt, mégsem változott a bonus besorolásom. Miért?

  Ahhoz, hogy a szerződés bonus-malus osztályba sorolása a biztosítási évfordulót követően egy osztályt emelkedjen, a szerződésnek a megfigyelési időszakban (biztosítási évben) legalább 9 hónapig hatályosnak és kármentesnek kell lennie. Ha az üzembentartó a megfigyelési időszakban kármentes volt, de az adott időszakban nem volt 9 hónapig hatályos szerződése, a bonus-malus osztályba sorolása nem változik.

 • Van-e lehetőség két azonos kategóriájú jármű esetén a bonus megcserélésére?

  Két azonos kategóriájú jármű között a bonus megcserélésére nincs lehetőség. Ha az üzembentartó egy adott gépjárműre már rendelkezik szerződéssel és annak hatálya alatt másik, azonos járműkategóriába tartozó gépjárműre is szerződést köt, az új szerződést A00-ba kell sorolni. Ha a kedvezőbb besorolású gépjármű szerződése érdekmúlás miatt megszűnik, akkor a megszűnt szerződésen megszerzett bonus osztályba sorolás a szerződés megszűnését követő nappal bármely, ugyanazon gépjármű-kategóriába tartozó gépjárműre átvezethető.

 • Lehet-e külföldi rendszámmal ellátott gépjárműre kötelező biztosítást kötni?

  Jelenleg Magyarországon kizárólag magyar rendszámú gépjárműre lehet kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni.

 • Hasznos linkek

  Magyar Biztosítók Szövetsége

  MABISZ

  Gépjárművel kapcsolatos ügyintézés

  Időpontfoglalás okmányirodába

 • Mikor lehet szabályosan biztosítót váltani?

  A biztosítási szerződést a szerződő felek bármelyike (tehát vagy a biztosítást megkötő személy - azaz a szerződő -, vagy a biztosító) a biztosítási időszak utolsó napjára (biztosítási évfordulóra), azt legalább 30 nappal megelőzően írásban, indoklás nélkül felmondhatja. A felmondás akkor hatályos, ha az a másik félhez határidőben megérkezik. A felmondást követően van lehetőség új szerződés megkötésére a következő biztosítási időszakra (évre). Bizonyos esetekben van lehetőség a kötelezőt közös megegyezéssel is felbontani.

 • Mikor tudok tájékozódni az évfordulót követő időszak kötelező felelősségbiztosítási díjairól?

  A biztosítók 2013. január 1-től kezdődően bármikor díjtarifát hirdethetnek (azaz díjat módosíthatnak). A biztosítók új díjtarifái a meghirdetés napjától számított 60. nap után, egy előre meghatározott napon lépnek hatályba, s azokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján, saját honlapjukon, továbbá a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján teszik közzé. A honlapok közötti esetleges eltérés esetén az MNB honlapján meghirdetett tarifa alkalmazandó.

 • Mire szolgál a nemzetközi biztosítási kártya (zöldkártya)?

  A zöldkártya egy belföldi és nemzetközi gépjármű-felelősségbiztosítási bizonylat (kártya), melyet a biztosítók állítanak ki a biztosított számára, hogy igazolni tudja a kötelező gépjármű-biztosítás fedezetének meglétét.

  Nem azonos a gépjármű környezetvédelmi zöldkártyájával!

 • Külföldre utazáskor minden esetben szükség van a zöldkártya meglétére?

  A nemzetközi gépjárműforgalomban a másoknak okozott károk megtérítése miatt megkívánt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet meglétének igazolása a zöldkártya rendszer keretében történik. A Zöldkártya Egyezményhez tartozó országok gépjárműveinek üzembentartói az adott országra érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk meglétét külföldön a zöldkártyával igazolják.

  Az egyes tagországokban megkívánt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet meglétének igazolásául - a zöldkártya helyettesítéseként - a fentiektől eltérően, kölcsönösen elfogadják az egyes tagországok illetékes hatóságai által az adott gépjárműre kiállított forgalmi rendszámot és a gépjárművön ovális mezőben külön elhelyezett országjelzést.

  Az Európai Unió tagországában kiadott azon forgalmi rendszámtáblák esetében, amelyek a bal oldalukon, vagy a bal felső sarokban függőleges kék mezőben a körben elhelyezkedő 12 sárga csillagot és alatta a kiadó állam jelzését tartalmazza az Európai Unió (továbbá Andorra, Svájc és Szerbia) területén nem kell további külön országjelzéssel ellátni. Más országok azonban az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményen alapuló belső szabályozásukra tekintettel az előző bekezdésben említett külön országjelzést ezen rendszámtáblák esetében is megkövetelik.

  A Zöldkártya Rendszernek az Európai Gazdasági Térséghez tartozó tagországai: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia (és a Feroer Szigetek), Észtország, Finnország, Franciaország (és Monaco), Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland , Írország, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein (képviseletét a Zöldkártya Rendszerben és a 2000/26/EK sz. irányelv alapján létrejött szervezetekben Svájc látja el), Litvánia , Luxemburg, Magyarország Málta, Nagy-Britannia és Észak-Írország (a Channel-szigetek, Gibraltár és Man szigete), Németország, Norvégia , Olaszország (Vatikán és San Marino), Portugália, Románia , Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

  A Zöldkártya Rendszernek nem az Európai Gazdasági Térséghez tartozó tagországai: Albánia, Andorra, Azerbajdzsán, Belarusz, Bosznia-Hercegovina, Irán, Izrael, Észak-Macedónia, Marokkó, Moldávia, Montenegró, Oroszország , Svájc, Szerbia (kivéve Koszovó területe, amely ENSZ felügyelet alatt áll), Tunézia, Törökország, Ukrajna.

  Minden esetben kötelező kiváltani a zöldkártyát az alább felsorolt országokba gépjárművel történő utazáskor: Albánia, Azerbajdzsán, Belarusz, Irán, Izrael, Marokkó, Moldávia, Montenegró, Oroszország, Törökország, Tunézia, Ukrajna.

  Fentiektől függetlenül külföldre utazáskor minden esetben ajánlott a zöldkártya kiváltása. Különösen javasolt a Zöldkártya kiváltása Bosznia-Hercegovinába, Macedóniába, Máltára, Nagy-Britanniába és Észak-Írországba, valamint Szerbiába történő utazáskor.

  A kötelező felelősségbiztosítás igazolásának módja külföldön

 • Ha eladtam a gépkocsimat, mi a teendő?

  A gépjármű eladása esetén a gépjármű-felelősségbiztosítás megszüntetéséhez be kell mutatni a biztosítónak az adásvételi szerződést vagy annak másolatát. A biztosító abban az esetben tudja érdekmúlással megszüntetni biztosítását, ha a szerződés az eladás napjáig díjjal rendezve van. Az esetleges túlfizetést a biztosító a szerződés megszüntetését követően visszatéríti a szerződőnek.

 • Mi a teendő gépjármű öröklése esetén?

  Mivel egy hagyatéki eljárás sokáig is elhúzódhat, érdemes a szerződő halálát minél előbb bejelenteni annál a biztosítónál, amellyel az elhunyt szerződésben állt. Amennyiben az üzembentartó egyben a jármű tulajdonosa is volt, a kötelező felelősségbiztosítást díjfizetéssel hatályban kell tartani az elhunyt hozzátartozónk nevében a hagyatéki eljárás befejezéséig.
  A hagyatéki eljárást lezáró határozat jogerőre emelkedését követően az okmányirodában az örökösnek át kell íratnia a járművet. Az átíráshoz az új tulajdonosnak a jogerőre emelkedés napjától kezdődő kötelező biztosítással kell rendelkeznie.

  Amennyiben a jármű tulajdonosa nem változott az üzembentartó halálával (nincs hagyatéki), a tulajdonosnak kell jelezni a biztosító felé az üzembentartó halálát, és a kötelező biztosítást neki, vagy az általa bejegyzett új üzembentartónak kell megkötnie haladéktalanul.

KGFB híreink
KGFB| HÍREK | 2020. június 6.
Mire van szükség átíráshoz?Ha járművet vásárolsz, át kell azt íratnod, de mi is az átírás?Egy eljárás, melyet a jármű új tulajdonosa kezdeményez, ezál ...
KGFB| CASCO| OTTHON| KIEGÉSZÍTŐK | 2020. március 28.
Habár egyre jobban terjednek a készpénzmentes fizetési módok, még mindig nagyon gyakran használunk csekkes fizetést és készpénzt, sokszor azért, mert ...
KGFB | 2020. március 28.
Ha autód van, kötnöd kell kötelező biztosítást, ez a törvény, illetve minden forgalomban résztvevőnek közös érdeke, hogy mindenkinek legyen biztosítás ...
 

Partnereink

13

KGFB Partner

9

Casco Partner

3

KGFB kiegészítő Partner

14

Biztosító

33

Biztosítási termék

Magyarországi fiókteleppel rendelkező biztosító(k):

Ajánlatunk nem teljeskörű, nem a biztosítási piacon elérhető összes terméket tartalmazza, illetve elemzi. Kötelező MNB figyelmeztetés: az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult, vagy átlagostól eltérő, egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására!

További biztosítási lehetőségek

Casco biztosítás

Megnézem

Lakásbiztosítás

Megnézem

Utasbiztosítás

Megnézem