CASCO biztosítás kalkulátor


Hozz tudatos döntést az INSURA CASCO biztosítás kalkulátorával! Hasonlítsd össze biztosító partnereink CASCO ajánlatait, válaszd ki a számodra megfelelő önrészt és fedezeteket, majd köss biztosítást egyszerűen, online - új vagy akár idősebb, használt gépjárműre is!

Kalkulálok

Átfogó védelem autódnak teljes körű CASCO biztosítással

A mindennapokban bizonyára te sem szívesen gondolsz arra, hogy nagyobb baj történhet a járműveddel: például meghúzod parkolás közben, ellopják, vagy egy viharban faág dől a szélvédőre. Ezeket a károkat nem fizeti a köteleződ, ilyenkor csak a CASCO fedezheti a költségeidet – nem mindegy azonban, hogy melyiket választod, ugyanis az alacsonyabb díj jellemzően magasabb önrésszel jár. Az INSURA CASCO biztosítás kalkulátorával nemcsak a díjakat és a feltételeket hasonlíthatod össze, de többféle CASCO önrész közül is választhatsz, így megkötheted azt a biztosítást, amely a legközelebb áll az igényeidhez. Tudd nagyobb biztonságban autódat vagy motorodat elemi károk, lopás, valamint törés- és üvegkár esetén is!

CASCO biztosítás kötés menete

1

Készítsd elő a szükséges okmányokat és adatokat!

A pontos kalkulációhoz szükséged lesz a forgalmi engedélyedre, a jármű pontos adataira (modell, tömeg, felszereltség), a kilométeróra állására, valamint a jelenlegi kötelező biztosításod kötvényére. Mindent előkészítettél? Vágjunk is bele!

2

Add meg a gépjármű adatait!

A CASCO kalkulátorban első lépésként meg kell adnod a biztosításkötés okát, néhány személyes adatot, valamint a jármű alapvető adatait (rendszám, típus, gyártási év stb.). Az egyes kérdéseknél zárójelben megtalálod, hogy a forgalmi mely rovatában találod a vonatkozó információt!

3

Ügyelj a felszereltség pontos megadására!

A CASCO fedezet szempontjából kiemelten fontos, hogy a lehető legpontosabban megadd a jármű felszereltségét. Vedd figyelembe a gyári és az utólag beszerelt tartozékokat is!

+TIPP: A CASCO biztosítás kalkulátor gépjármű modellválasztója segítségedre lehet a gyári tartozékok felsorolásában. Csupán kattints a modell mellett található „i” ikonra, és a felugró ablakban legörgetve láthatod a széria felszereltségét!

4

Adj meg néhány további adatot a pontosabb kalkulációhoz!

A jelenleg érvényes kötelező biztosításod adatait és a kártörténeti információkat az esetleges kedvezmények miatt kérjük be. Ne feledd, hogy KGFB-CASCO együttkötés esetén a biztosító további kedvezményt adhat, ezért ha most vásároltad a járművet, érdemes egyszerre megkötni a két szerződést! A kalkulátorban felsorolt kedvezményeket érdemes alaposan áttekinteni, ugyanis már egy e-kommunikációs kedvezménnyel is lényegesen kedvezőbb lehet a biztosításod díja.

Válassz az ajánlatok közül és szükség szerint módosítsd az önrészt és fizetési ütemet!

Ezzel el is értél az ajánlatokhoz, így láthatod, milyen lehetőségek közül választhatsz. Ne feledd, hogy az önrész mértéke, valamint a díjfizetés gyakorisága és módja befolyásolják az éves díjat, ezért érdemes többféle lehetőséget is kipróbálni – ezt a „Módosítható paraméterek” menüben tudod megtenni. Ha megvan a szimpatikus ajánlat, csupán nyomj rá a „Kiválasztom” gombra, és mi bekérjük tőled a szerződéskötéshez szükséges adatokat.

Gyakran ismételt CASCO biztosítási kérdések

Casco biztosítás

 • Mi a CASCO és miért hasznos?

  A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással ellentétben a CASCOa saját járművedben bekövetkezett károkat téríti meg, megkötése pedig jellemzően önkéntes. Ha egy közlekedési balesetben kárt okozol, a kötelező biztosításod fedezi a károsult fél kárát, azonban a saját gépjárműved javítását saját forrásból kell rendezned – többek között ezekben a helyzetekben támaszkodhatsz a CASCO biztosításodra.

 • Mit jelent a CASCO önrész?

  CASCO biztosítások esetén találkozhatsz százalékos és összegben meghatározott önrésszel is – minél magasabb a CASCO önrész mértéke, annál alacsonyabb a biztosítási díj. Az önrész azt az összeget vagy százalékban kifejezett értéket jelenti, amelyet káresemény esetén neked kell kifizetned, azaz a biztosító levonja a kárösszegből – jó tudni, hogy ez a helyzettől függően mindig a magasabb összeg. Tehát ha 20%-os és 200 ezer forintos önrésszel 1,5 millió forintos töréskárod keletkezik, a biztosító a százalékos önrész alapján számol, és 300 ezer forintot kell saját zsebből fedezned– bár a magasabb önrésszel járó biztosítási díj kedvezőnek tűnhet, mindig gondold át, hogy melyik lehetőséggel jársz jobban. Ha a gyakrabban előforduló, de kisebb károktól tartasz jobban (pl. koccanás), a magasabb önrész mindenképp kerülendő, hiszen ebben az esetben az önrész összegét el nem érő károkat neked kell rendezned.

 • Léteznek-e CASCO bónusz fokozatok?

  A kötelező biztosításoknál megszokott bonus rendszer a CASCO biztosítások vonatkozásában is létezik, azonban a bonus kedvezmény érvényesítése biztosítónként eltér. A CASCO bónusz fokozatodat érdekmúlás esetén az új járműved szerződésére is továbbviheted, azonban csak egy bizonyos határidőig – biztosítótól függően ez kb. fél-egy év.

 • Válthatok-e biztosítót CASCO esetén?

  Természetesen, CASCO biztosítás esetén évfordulóra van lehetőséged biztosítót váltani. Ha biztosítóváltást tervezel, ne felejts el gondoskodni az előzményszerződésed időben történő felmondásáról, és az új szerződésed megkötéséről a megfelelő kockázatviselési kezdettel.

 • Hogyan zajlik a CASCO felmondása?

  A CASCO felmondására évforduló vagy érdekmúlás esetén van lehetőséged. Előbbi esetben a felmondási szándékodnak legkésőbb az évfordulót megelőző 30. napig be kell érkeznie a biztosítódhoz érdekmúlás (pl. eladás, a jármű ellopása vagy totálkár) esetén pedig a vonatkozó dokumentáció bemutatásával vagy elküldésével tudod megszüntetni a szerződést. A CASCO szerződésed felmondásával kapcsolatban ügyfélszolgálatunk is tud segíteni, amennyiben rendelkezel érvényes alkuszi megbízással – ebben az esetben elég nekünk jelezned a felmondási szándékodat, mi pedig a vonatkozó adminisztrációt elvégezzük helyetted.

 • Mire fizet a CASCO?

  A teljes körű CASCO sokoldalú védelmet nyújt járművednek: lopáskárokra, elemi károkra, töréskárokra és üvegkárokra is fedezetet nyújt. Ez azt jelenti, hogy akkor is számíthatsz kártérítésre, ha egy viharban leszakadt faág kárt tesz az autódban, ellopják a motorkerékpárodat, vagy nekitolatsz egy villanyoszlopnak. A biztosításodat különböző kiegészítő fedezetekkel teheted teljessé: az asszisztencia szolgáltatás mellett autós balesetbiztosítást, lopás CASCO-t és mini CASCO-t is köthetsz az Insurán.

 • Mikor nem fizet a CASCO?

  Vannak helyzetek, amikor a biztosító mentesül a kártérítés megfizetése alól: ilyen például, amikor a kárt szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okoztad, például alkohol vagy valamilyen kábítószer befolyása alatt. A biztosító emellett előírhatja olyan védelmi berendezések használatát, amelyek szükségesek a kármegelőzéshez és -enyhítéshez, illetve kötelezhet arra, hogy a pótkulcsot vagy a forgalmi engedélyt soha ne hagyd az autóban – ha ezeket nem tartod be, káresemény esetén eleshetsz a kártérítéstől. A biztosítás megkötése előtt fontos, hogy mindig átolvasd a kizárások és mentesülések pontos részleteit, így biztosan nem ér majd meglepetés kár esetén.

 • Milyen korú és típusú járművekre lehet CASCO biztosítást kötni?

  Az Insurán személygépkocsira, tehergépkocsira, motorkerékpárra, nyerges vontatóra és nehéz pótkocsira köthetsz CASCO biztosítást. Biztosítónként változik, hogy a CASCO hány éves korig köthető meg, ám jellemzően 12-15 évnél idősebb járművek nem biztosíthatók.

 • Megéri-e idősebb autóra CASCO-t kötni?

  Egy lopás vagy egy komolyabb töréskár egy idősebb autó esetén is pont olyan bosszantó, mintha egy szalonból frissen kigördült járművel történt volna, a vonatkozó költségekről nem is beszélve. Mivel a CASCO díjak a jármű életkorával arányosan csökkennek, idősebb autóra is ugyanúgy megéri megkötni a biztosítást.

 • Létezik-e céges autó CASCO?

  A CASCO biztosítás természetesen céges autóra is megköthető, sőt, feltétlenül ajánlott, hiszen ebben az esetben a jármű gyakran munkaeszköz. A céges autó CASCO-jának megkötésekor csak arra kell figyelned, hogy kalkuláció során a „jogi személy” opciót jelöld be, és add meg a cégedre vonatkozó adatokat (pl. székhely). Ügyelj arra, hogy a kalkulátorban pontosan megadd a felhasználás jellegét (pl. személyszállítás, teherszállítás, hétköznapi használat), így a lehető legpontosabb ajánlatokat tudjuk kínálni, és munkavégzés közben is biztonságban tudhatod a céges járművet.

 • Mi a CASCO szó jelentése?

  A CASCO jelentése„baleset és ütközés”, ugyanis maga a CASCO kifejezés az angol „casualty” és „collision” szavakból kialakult mozaikszó. Napjainkban természetesen a CASCO már szélesebb körű védelmet biztosít, hiszen a fedezetek körébe bekerült többek között a lopáskár, az üvegkár és az elemi károk is.

CASCO biztosítás cikkek

CASCO | 2023. szeptember 15.
A hazai közúthálózat sajnos meglehetősen elavult, ezért napjainkban is állandó veszély a kátyúkár, amely akár többszázezres kárt is okozhat az...
CASCO | 2023. augusztus 28.
Amikor meghalljuk a CASCO kifejezést, leggyakrabban autókra asszociálunk, azonban a motorkerékpárokra is ugyanannyira hasznos megkötni a biztosítást,...
CASCO | 2023. augusztus 25.
Azok, akik környezetkímélő gépjárművel közlekednek, számos kedvezményben és támogatásban részesülhetnek, így joggal merül fel a kérdés, hogy mi a...

További biztosítási lehetőségek

Kötelező biztosítás

Érdekel

Utasbiztosítás

Érdekel

Lakásbiztosítás

Érdekel

Biztosító partnereink

10

Casco Partner

10

Biztosító

Ajánlatunk nem teljeskörű, nem a biztosítási piacon elérhető összes terméket tartalmazza, illetve elemzi. Kötelező MNB figyelmeztetés: az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult, vagy átlagostól eltérő, egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására!