Dönts úgy, hogy tudd magad szeretni a nyugdíjas éveidben is!

Csak akkor fogjuk magunkat biztonságban érezni, ha tudjuk, hogy ki(hányan) fizeti(ik) be majd a kasszába havonta a nyugdíjunkat?

Magyarországon a nyugdíjasokat a felosztó - kirovó elven működő állami nyugdíj rendszer szolgálja ki járadékkal több kevesebb sikerrel.
(Az éppen aktív dolgozók adó jellegű járulékaiból finanszírozzák az éppen nyugdíjas korú lakosság nyugdíját.)

Ez azt is jelenti egyben, hogy az állam nem képez tartalékokat a jövő nyugdíjasainak, az az a mai adófizetőinek ellátására.

Jelenleg minimálisan 20 igazolhatóan ledolgozott munkaév után válunk jogosulttá öregségi nyugdíjra, de ebben az esetben még csak a havi átlagkereset 53%-a lesz az ellátás összege.
(2017-ben az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege havi 28 500 Ft)

Mit mutatnak a tendenciák?

Az európai népesség fogyás, hazánkat is érintő prognózisa, okán a jövő nemzedéknek várhatóan 70-72 éves korában lesz lehetősége az öregségi nyugdíjkorhatár elérésére, a mai 65 éves korhatár helyett!

Ha belegondolok, szülőként nem szeretném, ha gyermekeimnek felnőtt- aktív munkavállaló korában, a maitól is jelentősen nagyobb járulék terheket kellene megfizetnie azért, hogy engem,- az én nemzedékem még elfogadható méretű nyugdíjhoz tudja a felosztó-kirovó rendszer juttatni!

Foglalkoztat a kérdés, hogy mekkora összegre számíthatsz az államtól nyugdíjas éveidben?

A jelenlegi nyugdíjszámítási modell szerint, ha a bonyolult képletet – egyszerűen értelmezzük – az aktuális valorizációs szorzó és a ledolgozott évek átlagkeresetének szorzata lesz a nyugdíj összege.

Ha ilyen egyszerű lenne pontos számokat mondani, akkor már tervezhetnénk is a ledolgozott évek függvényében a várható garantált állami nyugellátást… …vagy mégsem?

A valorizációs szorzó mértékét az állam határozza meg, szoros összefüggésben az ország gazdasági helyzetével, a népességi adatokkal, magyarul az adófizetők gazdasági terhelhetőségével és az állam járadék fizető képességével.

Dönts úgy, hogy a nyugdíjad egy részét már most biztosan tervezhetővé teszed!

Mire kell előre gondolni amikor a nyugdíjunkat tervezzük?

Jelenleg a magyar nyugdíjasok átlagos nyugdíja:

havi 83 ezer Forint

Nyugdíjban eltöltött idő:

Nők esetében

22-23 év

Férfiak esetében

16-17 év

Ha jól választok nyugdíjbiztosítást már +1% többlethozam 20 év távlatában 22 egységgel (122-100) növeli a fedezetet vagyis a nyugdíj alapját, ezért érdemes összehasonlítani a lehetőségeket egy nyugdíjspecialista segítségével!

Add meg elérhetőségeidet és segítünk tájékozódni a megoldások között!

Tudtad, hogy…

  • akár 130.000.- Ft személyi jövedelemadót is visszaigényelhetsz évente a nyugdíjbiztosításoddal?
  • aki a jelenlegi szabályok ideje alatt köt nyugdíjbiztosítást mindenképpen élvezheti a privát nyugdíját 65. éves korától, függetlenül attól, ha az állami nyugdíjkorhatár emelkedik ?
  • a privát nyugdíjad, házastársad, vagy gyermeked esetleg uniokáid is örökölhetik, rendelkezésed szerint?

További life termékek

Egyéb termékeink

Casco biztosítás

Megnézem

Kötelező biztosítás

Megnézem

Lakásbiztosítás

Megnézem

Utasbiztosítás

Megnézem

Partnereink