5 ok, amiért érdemes biztosítási alkusszal kötni

Insura 2023. június 19. KGFB
A biztosítási alkusz jelentése sokak számára homályos lehet, hiszen ha erre gondolunk, a legtöbb esetben egy öltönyös, aktatáskás biztosítási ügynök lebeg a lelki szemeink előtt. Vannak azonban alkuszcégek, amelyek szolgáltatása igen hasonló a személyes biztosításközvetítéshez, ennek az igénybevételéhez ráadásul elég csupán meglátogatnod egy weboldalt. Nézzük, mit kell tudni az alkuszi tevékenységről, és miért jó, ha alkusszal kötöd meg a biztosításodat!
Miért kössünk biztosítási alkusszal

Az alkusz független

Ahhoz, hogy megértsd, miben nyújt többet egy alkusz, fontos, hogy lásd az egyes biztosításközvetítők közötti különbségeket. A biztosítási ügynökök egy adott biztosító megbízásából látják el feladatukat, egy szolgáltató termékeit értékesítik. Léteznek olyan biztosítási ügynökök, akik egyszerre több biztosítóval is leszerződtek, így össze tudják hasonlítani különböző szolgáltatók egymással versengő termékeit – ők a többes ügynökök. A biztosítási és többes ügynököket függő biztosításközvetítőknek is nevezzük, míg a biztosítási alkuszt független biztosításközvetítőként tartják számon – rögtön el is áruljuk, miért fontos ez a különbség.

A biztosítási alkusz érted dolgozik

A függő biztosításközvetítők – tehát a biztosítási ügynökök és a többes ügynökök – a biztosító megbízásából járnak el, az ügyféllel szemben a biztosító érdekeit képviselik. A független biztosításközvetítő, tehát az alkusz azonban az ügyfél megbízásából űzi tevékenységét, ami azt jelenti, hogy téged és a te érdekeidet képviseli a biztosítóval szemben. Ezt a tevékenységet szigorúan szabályozza a felügyelő hatóság, a legtöbb szempontnak pedig a független biztosításközvetítőknek kell megfelelniük, hogy te valóban független és szakértői szolgáltatást vehess igénybe. Összegezve, a biztosítási alkusz a te megbízásodból, érted dolgozik – az Insuránál mi is a te érdekeidet tartjuk szem előtt, hiszen tudjuk, milyen jó szolgálatot tehet egy jól megválasztott biztosítás.

Átfogó összehasonlítás, tudatosabb biztosításkötés

Egy biztosítás kalkulátor legnagyobb előnye az összehasonlítás, hiszen a különböző fedezetek, biztosítási összegek, díjak és szolgáltatások összehasonlításával nemcsak spórolhatsz, de akár átfogóbb védelmet nyújtó vagy magasabb fedezeti összegekkel rendelkező biztosítást is köthetsz. A független biztosításközvetítők kötelesek biztosítani az összehasonlíthatóságot azzal, hogy kielégítő mennyiségű, a piacon hozzáférhető ajánlatot elemeznek számodra. Egy biztosítási alkusz mindig felméri az igényeidet, mielőtt ajánlatot adna, így például a kötelező biztosítás kalkuláció során is számos adatra rákérdezünk – ezt azért tesszük, hogy a lehető legpontosabb ajánlatokat adhassuk. Az összehasonlításnak persze nem csak a kötelező biztosítás szempontjából van jelentősége: CASCO, lakásbiztosítás vagy utasbiztosítás megkötése előtt is akkor hozhatsz igazán tudatos döntést, ha több ajánlatot is megismertél.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Találd meg a legkedvezőbb kötelező biztosítást kalkulátorunkkal, és kösd meg a szerződésedet akár azonnal! Új szerződés kötése vagy biztosítóváltás – minden biztosító ajánlata egy helyen.

Szakértői segítség díjmentesen

Az alkuszi tevékenység magába foglalja a szakértői segítséget is, hiszen senkitől sem várhatjuk el, hogy azonnal otthonosan mozogjon a biztosítások gyakran nehezen követhető világában. Ha biztosításkötés előtt vagy közben elakadtál és kérdésed lenne, chaten és telefonon is keresheted ügyfélszolgálatunkat, képzett kollégáink pedig végigkísérnek a biztosításkötés folyamatán. Azt is pontosan tudjuk, mennyi adminisztrációval járhat egy biztosítóváltás, ezért ha időben megkötöd nálunk az új kötelező biztosításodat, örömmel átvállaljuk tőled az előző szerződésed felmondását. Jó, ha tudod, hogy ahhoz, hogy a biztosításkötés vagy a szerződés felmondásának ügyében eljárhassunk helyetted, szükség lesz egy alkuszi megbízásra, amely nálunk már teljes mértékben elektronikus – csupán ki kell pipálnod a vonatkozó mezőt, miután átolvastad a megbízás tartalmát!

Tudtad? Egy biztosítási alkusz – mint az Insura – soha nem kérhet tőled díjazást a biztosításközvetítői tevékenységért! Az alkuszok a biztosítóktól részesülnek díjazásban, ezért számodra a biztosításközvetítői szolgáltatást díjmentesen nyújtják – ez magában foglalja az ajánlatok összehasonlítását, a szakértői segítséget és a szerződéseiddel kapcsolatos ügyintézést!

Egyszerű, online, gördülékeny

Napjainkban egyre többen nyitnak az egyszerű, online megoldások felé: ma már szinte természetes a mobilbankolás, az online jegyvásárlás vagy a szállásfoglalás, és az online biztosításkötés kényelme is egyre több ügyfelet vonz. Természetesen léteznek olyan biztosítási termékek – például az életbiztosítás –, ahol sokan továbbra is igénylik a biztosításközvetítő személyes jelenlétét, azonban az egyes gépjárműbiztosítások, a lakásbiztosítás és az utasbiztosítás esetén ma már elég megnyitni egy kalkulátort, és a folyamat lezárultát követően érkezik is a biztosítási kötvényed e-mailben. A rohanó mindennapokban ez hatalmas segítség – ha még nem tetted, tegyél te is egy próbát, és következő biztosításodat kösd meg az Insurán!

Hasznosnak találtad a cikket?

6

Megosztás

Felelősségi nyilatkozat
A cikk tartalma tájékoztató jellegű, a publikálás időpontjában hatályos információk és adatok alapján készült. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy pontos és naprakész tartalmak jelenjenek meg az oldalon, azonban a cikkekben szereplő információk pontosságáért, és az esetleges téves tájékoztatásból fakadó jogvitákért felelősséget nem vállalunk.